Verzending door heel Nederland
De beste prijs/kwaliteit verhouding
Eenvoudig online bestelen

Onderhoud Attack ketels

Hoe een vastebrandstofketel op de juiste manier reinigen?

Ook de cv-ketel , die ons vooral in de wintermaanden warmte en comfort in huis geeft, heeft goed en regelmatig onderhoud nodig. Bij dagelijks gebruik van de ketel komen stof, roet en teer vrij, die gereinigd moeten worden. In dit artikel leert u waarom cv-ketelreiniging belangrijk is, wat er gevaar loopt als u de cv-ketel verwaarloost en hoe u te werk moet gaan bij het reinigen van verschillende typen cv-ketels.

Waarom is het belangrijk om de ketel schoon te maken?

Niet-reinigend en verwaarloosd onderhoud van de ketel kan leiden tot een verminderde efficiëntie , soms met wel 25 procent. Een lager rendement betekent hogere bedrijfskosten en frequentere verwarming In het ergste geval, door de ketel niet te reinigen, wordt het interieur getarreerd zodat de ketel zijn levensduur met meerdere jaren kan verliezen. 

Illustratieve voorbeelden van verwaarloosde reiniging:

       

Wat heb ik nodig voor het schoonmaken?

Het schoonmaken van de ketel is niet moeilijk en iedereen kan het aan. Bij het schoonmaken gebruiken we eenvoudig gereedschap: een staalborstel, een borstel, een opvangschep en een asbak om de as eruit te halen. Afhankelijk van de vervuiling kan de reinigingstijd 5 minuten bedragen.

Hoe verder met schoonmaken?

Wacht eerst tot de ketel is afgekoeld. Het reinigingsproces met originele accessoires kan bij ons ongeveer 5 minuten duren . Ketels voor vaste brandstoffen kunnen naar reiniging in drie groepen worden verdeeld.

Houtketel

We beginnen met het reinigen van de laadkamer. We maken de zijkanten van de kamer schoon en verzamelen ze met een borstel en as via het mondstuk in het asbakgedeelte. Vanuit het onderste asbakgedeelte van de as vangen we met een opvangschep de as op in de opvangbak. We zullen niet vergeten om de zijvlakken naast de asbak schoon te maken.
We reinigen de turbulatoren en het onderste deel onder de wisselaar eens in de 3 dagen   of het hangt af van de intensiteit van het gebruik.

 

gecombineerde ketel

Bij dit type ketel waarbij het mogelijk is om beide tweede brandstoffen ( hout of pellets ) te gebruiken, is de reiniging nagenoeg gelijk. Het is echter niet nodig om de brander te reinigen wanneer u op pellets werkt. De Pelletbrander automatische brander reinigt zichzelf door het rooster uit en in te schuiven. Bij het stoken van pellets is de as fijner dan bij het stoken van hout.

 

Ketel goed schoongemaakt

Zorg ervoor dat u uw ketel regelmatig schoonmaakt. Het schoonmaken kost slechts een paar minuten van uw tijd en kan u behoeden voor de problemen die we in het artikel hebben genoemd of de ketel kan volledig worden vernietigd. Als u een ernstig probleem heeft, aarzel dan niet om contact op te nemen met uw Attack Dealer.

 

We zijn van mening dat we u hebben geholpen om u te oriënteren op de gegeven kwestie. We bereiden nog een artikel voor u voor op het gebied van verwarming en selectie van de juiste apparatuur  en de bijbehorende accessoires . Mis geen enkel artikel meer, abonneer u op de nieuwsbrief .

 
Button