Verzending door heel Nederland
De beste prijs/kwaliteit verhouding
Eenvoudig online bestelen

Klimaat wand

Heerlijke warmte met de wandverwarming van Technea, de Variokomp opbouw met leem geeft een enorme stralingswarmte af, al is dat bij deze buitentemperaturen niet van toepassing, wandverwarming is te combineren op je bestaande CV of warmtepomp systeem.

6 resultaten
Loading...

Hoe werkt een wandverwarming?

Het is goed om meer te vertellen over de werking. Wandverwarming (cv) werkt ongeveer hetzelfde als vloerverwarming, alleen zit de verwarmingsbuis dan in de muur. De verdeler zorgt ervoor dat de juiste watertemperatuur door de buizen stroomt.  Hierdoor wordt de muur warm en straalt het daarbij warmte af op het lichaam.

Werking wandverwarming

Wandverwarming is ook te gebruiken voor koeling. Wanneer je koud water door de buizen laat stromen functioneert het als wandkoeling. Het is daarmee een perfect alternatief voor de airco en perfect te combineren met een klimaatplafond

Je kiest dan voor een stille, tochtloze en energiezuinig oplossing.

Waar op letten bij keuze wandverwarming

  1. Is het een watergedragen (cv) systeem of elektrisch ?
  2. Wat is de warmteafgifte per m²?
  3. Hoe ver komt de muur naar voren?
  4. Hoe eenvoudig is de montage?
  5. Is het mogelijk om achteraf te boren?

Verschil met vloerverwarming

Het verschil zit in de methode van warmteoverdracht. Bij een wand is dit horizontaal waardoor er geen luchtbeweging is en dus geen stofcirculatie. De horizontale straling zorgt er bovendien voor dat andere wanden en plafonds warm (warmteabsorptie) worden en zorgen voor warmtereflectie. Het resultaat is een perfect gelijkmatige verwarmde ruimte.

wandverwarming warmtescan

Warmtescan wandverwarming

Wanneer pas ik wand verwarming toe?

  • Je wilt een gelijkmatig verwarmde ruimte
  • Je wilt de (houten) vloer behouden
  • Je wilt een gezond binnenklimaat
  • Je wilt het hoogste comfort
  • Je wilt energie besparen
  • Je wilt in de zomer ook koelen

Wandverwarming met leem.

Geeft een heerlijke warmte in huis, een warmtewand geeft stralingswarmte wat voor mensen aangenaam is. Een voordeel is bijvoorbeeld ook dat de warmte niet zomaar wegwaait als de deur open gaat.

Tegen de wand worden warm water leidingen geplaatst, over de leidingen wordt het stucwerk gezet (je ziet dus geen verwarming meer) waarna de cv of luchtwater warmtepomp warm water door de leidingen laat lopen. De leem buffert de warmte en geeft deze via stralingswarmte af aan de ruimte, resultaat een warme muur. er zit tussen de 55 en 60 kg bruinleem en kleurleem per m/2 verwerkt op een warmtewand

Warmte wanden zijn goed te combineren met vloerverwarming waarbij je de vloerverwarming enkel gebruikt om de kou uit de vloer te halen en de warmtewand regelt het comfort.

„Als het gaat om warmte, zorgt dit systeem voor veel comfort in huis, terwijl je tegelijkertijd enorm op energiekosten bespaart. Bovendien kan het op alle toekomstige lage-temperatuursystemen worden aangesloten, zoals op aarde- en zonnewarmte. Wil je het op de bestaande c.v.-installatie aansluiten? Geen probleem. En daarbij heb je vanwege de lage aanvoertemperatuur de winst dat je veel minder gas verbruikt. Dat scheelt. Niet een paar tientjes, maar honderden guldens per jaar.
„Door het gebruik van leem in de woning breng je een stuk levend materiaal binnen. Puur natuur. Leem ademt, kan vocht opnemen en weer afstaan. Leem geeft een ander geluid in huis, het dempt en geeft tegelijk akoestiek. In woningen waarvan de (warmte)wanden afgewerkt zijn met leem heerst een buitengewoon gezond leefklimaat. Leem heeft de eigenschap dat het niet afsluit, in tegenstelling tot cement. Ruimten die met cement gestukadoord zijn, zitten potdicht.

Wil je meer weten over leemafwerking met wandverwarming?

 
Button