Verzending door heel Nederland
De beste prijs/kwaliteit verhouding
Eenvoudig online bestelen

Inzicht in energierekening

Elke maand betaal je netjes je energierekening, maar weet je daadwerkelijk waar je voor betaalt? Door beter in de gaten te houden wat er precies op je energierekening staat, kun je maatregelen treffen om te kunnen besparen.

Hoe kun je concreet beter inzicht krijgen in het energieverbruik van je onderneming/woonhuis? Het is allereerst verstandig om één persoon verantwoordelijk te maken voor alle zaken die met energie en energie besparen te maken hebben. Diegene hoeft natuurlijk niet alles uit te voeren, maar houdt wel het overzicht. Hij of zij kan zorgen dat de procedures up to date blijven, er heldere rapportages komen en bekijken welke maatregelen kunnen zorgen voor het besparen van energie en daarmee: een lagere energierekening.

Energieverbruik opdelen

Bekijk je energierekening per onderdeel, bijvoorbeeld ‘water’, ‘elektriciteit’, ‘gas’, 'vervoer' etc. Dat levert ideeën tot besparing op. Je ziet bijvoorbeeld dat de waterrekening ineens structureel hoger is. Dat kan duiden op een defect in een apparaat, waardoor er constant water doorloopt. Een simpel voorbeeld is een lekkende kraan. Een kraan die tien druppels water per uur lekt, verspilt tweeduizend liter water per jaar. Met een kleine reparatie kun je aardig wat euro’s besparen.

Plaats tussenmeters

Het is aan te raden tussenmeters voor elektriciteit te plaatsen. Daarmee is nauwkeuriger te meten hoeveel je in korte tijd verbruikt. Volgens verschillende bronnen levert het al gauw een voordeel van 10 tot 15 procent op in het verbruik. Er zijn zelfs geavanceerde systemen die al het energieverbruik meten en registreren, zodat je via de computer eenvoudig inzicht krijgt in je precieze verbruik en je elektriciteitskosten.

 
Button