Verzending door heel Nederland
De beste prijs/kwaliteit verhouding
Eenvoudig online bestelen

Regenwatergebruik

De Bever Combi Compact is een decentrale biologische afvalwaterzuivering (IBA) voor huishoudelijk afvalwater. Dit is afkomstig van woningen, vakantiewoningen, mini-campings en bedieningslocaties. De ondergrondse plaatsing is een groot voordeel ten opzichte van helofytenfilters, en toch levert het dezelfde prestaties. Kostbare grond kan daarmee voor andere doeleinden worden ingezet. Deze IBA zuivering werkt volgens het actiefslib principe en wordt aangestuurd door een beluchtingelement. De Bever Combi Compact kan worden gebruikt in situaties van 1 tot en met 20 IE (personen).

 

De Bever Combi Compact is dus een decentrale biologische afvalwaterzuivering die bedoeld is voor huishoudelijk afvalwater. Het kan worden gebruikt bij woningen, vakantiewoningen, mini-campings en andere locaties waar afvalwater moet worden gezuiverd. Een belangrijk voordeel van deze IBA is dat het ondergronds wordt geplaatst, wat gunstig is ten opzichte van helofytenfilters (moerasfilters) omdat het dezelfde prestaties levert zonder kostbare grond te gebruiken.

De werking van de Bever Combi Compact IBA is gebaseerd op het actiefslib principe, waarbij biologisch actief slib wordt gebruikt om organische stoffen af te breken in het afvalwater. Dit proces wordt aangestuurd door een beluchtingselement dat de juiste omgeving creëert voor de bacteriën die het afvalwater zuiveren.

Belangrijke kenmerken van de Bever Combi Compact IBA zijn:

  1. Eén vormvaste lichtgewicht GVK (Glasvezel Versterkt Kunststof) tank: Deze tank is het belangrijkste onderdeel van de afvalwaterzuivering en zorgt ervoor dat het zuiveringsproces effectief verloopt.

  2. Eenvoudige aansluiting: De IBA kan gemakkelijk worden aangesloten op de woning, waardoor de plaatsing snel en probleemloos kan worden uitgevoerd.

  3. Onderhoudsvriendelijk: De IBA vereist weinig onderhoud, wat het gebruik en beheer ervan vergemakkelijkt.

  4. Geen voorbehandeling of chemicaliën nodig: Het afvalwater kan rechtstreeks vanuit de woning naar de Bever Combi Compact IBA worden geleid, er is geen noodzaak voor extra voorbehandeling van het afvalwater of het toevoegen van chemicaliën.

  5. Hoogwaardige afbraak van afvalstoffen: De afvalwaterzuivering is efficiënt in het afbreken van de aanwezige afvalstoffen in het water, wat zorgt voor een effectieve zuivering van het afvalwater.

De capaciteit van de Bever Combi Compact IBA varieert van 1 tot 20 IE (personen), wat betekent dat het geschikt is voor huishoudens en kleine gemeenschappen met een beperkt aantal gebruikers.

Al met al biedt de Bever Combi Compact IBA een effectieve en milieuvriendelijke oplossing voor het zuiveren van huishoudelijk afvalwater zonder de noodzaak van complexe installaties of het gebruik van chemicaliën.

 
Button