Dak- en zinkwerk

Zink en koper

Er zijn talloze mogelijkheden om uw woning van goed zink- en koperwerk te voorzien. Hieronder vindt u een greep uit onze diensten die we graag inzetten voor u:

Hemelwater afvoer zink

Zink en koperen daken
Herstellen of vernieuwen van hemelwaterafvoer
Herstellen of vernieuwen van dakkapellen
Herstellen of vernieuwen van dakgoten

Ook met het vinden van andere oplossingen helpen wij u graag.

Bitumen

Bitumen dakbedekking

Bitumen is een type dakbedekking dat al decennialang populair is op platte daken. Bitumen wordt gemaakt door middel van aardolie in combinatie met polyester of glasvlies. In tegenstelling tot traditionele roofing, is deze dakbedekking tegenwoordig elastischer door de toevoeging van kunststofvezels. Hoewel bitumen voornamelijk wordt toegepast op platte daken, kunnen ze ook voorkomen op licht hellende daken. De voordelen van bitumen:

Goed bestand tegen vocht
Relatief voordelig
Duurzaam materiaal
Eenvoudig te herstellen/vervangen
Perfect combineerbaar met isolatie

Er zijn ook nadelen. Zo is de bitumen dakbedekking minder goed bestand tegen UV-straling van de zon. Het heeft, vergeleken met sommige andere materialen, een kortere levensduur (ongeveer 25 tot 30 jaar). En een bitumen dak heeft een jaarlijkse inspectie- en onderhoudsbeurt nodig, mede doordat de kans op lekkage groter is.

Dakbedekking van EPDM

Het voordeel van dakbedekking van EPDM – ook wel bekend als een hightech synthetisch rubber – is dat dit materiaal op maat gemaakt wordt. Hierdoor past het precies op uw dak zonder dat er nog aan gewerkt hoeft te worden. Een dakbedekking van EPDM is geheel onderhoudsvrij, het gehele jaar beloopbaar en volledig recyclebaar. Vanwege het rubberen aspect heeft deze dakbedekking een hoge elasticiteit en het is bestand tegen weers- en ozoninvloeden. Bovendien is het wortelbestendig. Hierdoor is de ondergrond ideaal om er een groendak van te maken.  

Voor advies en meer informatie over dakbedekking van EPDM kunt u contact met ons opnemen.