Verzending door heel Nederland
De beste prijs/kwaliteit verhouding
Eenvoudig online bestelen

Slimme thermostaat

Wat is een slimme thermostaat?

Iedereen bespaart graag geld. Dankzij de laatste innovaties in huisautomatisering wordt het steeds makkelijker om te besparen op de energierekening. Een slimme thermostaat kan daarbij helpen. Maar wat is een slimme thermostaat nu precies en welke moet je kiezen? 

Huisautomatisering

Huizen worden dankzij huisautomatisering, ook wel domotica genoemd, steeds slimmer. Met allerlei technologieën kan steeds meer automatisch, op afstand en elektronisch worden geregeld. Dat is fijn, want het wooncomfort wordt hierdoor verbeterd. Neem bijvoorbeeld slimme verwarming, dit is tegenwoordig erg populair. Het is niet alleen onderdeel van de huisautomatisering, maar kan u ook nog eens flink wat geld besparen.

Wat is een slimme thermostaat?

De verwarming van een huis kan geautomatiseerd worden met een slimme thermostaat. Deze thermostaten stemmen de verwarming af op het leefpatroon van de bewoners van het huis. Ze zijn te programmeren, waardoor de verwarming het huis automatisch op de juiste temperatuur verwarmt. Dit zorgt voor meer wooncomfort én een besparing van energie. 

Welke slimme thermostaten zijn er?

Voor elk huis is er een passende slimme thermostaat, of u nu een modulerende of een aan/uit-regeling heeft. De meest uitgebreide slimme thermostaat van Honeywell Home is evohome. Met deze zoneregelaar kan elke ruimte in uw woning op een andere temperatuur worden verwarmd. Op deze manier is de grootste besparing van energie te behalen. Ook kan er gekozen worden voor de Round Connected. Dit is een betaalbaar instap-model, wanneer u overtuigd bent van de voordelen kan deze later nog uitgebreid worden met evohome. Dankzij de mobiele Total Connect Comfort-app is de thermostaat te programmeren en te bedienen waar u ook bent.

Energie besparen

Hoeveel energie kunt u besparen met een slimme thermostaat? Dat verschilt per woning en is afhankelijk van de wensen van de bewoners ten aanzien van comfort en energiebesparing. De uiteindelijke besparing wordt beïnvloed door het type woning, uw leefruimte en uw huidige energieverbruik. Maar als je je bedenkt dat gemiddeld 45% van de energierekening opgaat aan verwarming* is het voor te stellen dat er flink wat te besparen valt. Met zoneregeling valt de grootste winst te behalen. Hiermee worden namelijk alleen de ruimtes waar iemand zich bevindt verwarmd en wordt er dus geen energie verspild. Met evohome kan gemiddeld zo’n 37% op de verwarming worden bespaard en met de Round Connected valt een besparing van 22% te behalen. Lees daar meer over in ons artikel over gas besparen.

Kijk voor meer informatie over onze slimme thermostaten op getconnected.honeywell.com.

*Bron: Milieu Centraal

 
Button